BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 13, 2011

no caption

salam readers. rasanye memang dah lama giler saya tak update entry saya kan. bukan tak sudi nak share story saya dengan korang. it just sekarang nie saya tengah busy sikit dengan benda baru dalam hidup saya. saya nak ambik kesempatan yang seciput nie nak share dengan korang what happen in my life after habis study nie kan. 

ok lah. masa semua orang dah sibuk cuti, saya pun mestilah sibuk cuti jugak gak. saya sibuk berjalan sakan but at the same time saye still cari keje yang sesuai untuk saya. kalau nak diikutkan, dah banyak resume yang saya hantar then dah banyak jugak interview yang saya dah pegi. tapi semua nye hampeh. saya kuat kan diri saya. saya just mampu cakap kat diri saya, "mungkin belum rezeki saya lagi".

masa saya tengah tanam anggur yang tak kan berbuah kat rumah, saya ambik kesempatan jaga anak buah saya. ye la dari saya bosan duduk kat rumah kan. dapat jugak duit poket jaga budak kecik nie. =)
nak dipendek kan cerita lah kan. satu hari tu kakak saya offer keje dengan dye. dye cakap buat sementara je daripada saya tak ada keje kan. so, bila saya dah berfikir, saya pun setuju lah nak keje dengan dye. 

then, esok nye saya direct interview terus, tak ada buat appointment pon. supervisor saya tak tanya banyak pun. just tanya saya nie adik kakak saya then terus saya dibawak ke bilik training. giler lah. first day interview terus training then terus start keeje macam biasa. masa mula2 tu memang lah kekok. sebab tak pandai lagi kan. tapi lama2 saya dah mula ok dan serasi keje kat situ. dapat supervisor yang sporting. 2 orang technician yang comel & kuat gelak. dapat member yang kepala boleh tahan. memang seronok keje kat situ. tapi nak buat macam mana. saya keje kat situ tak lama. cukup sebulan saya dapat rezeki yang lain pulak. lupa pulak nak cakap. saya keje kat PCA technology.




buat masa sekarang nie saya dapat offer keje kat Hai-O Marketing Sdn Bhd. keje kat sini memang ok sangat. office nie jadi hak milik saya. duduk dalam office nie sorang2. bila dah tak da keje. mula lah saya cari keje kat FB & blog.. =)

saya rasa, ini je kot yang saya boleh share. nanti kalau ada apa2 entry yang terlintas kat kepala saya, saya akan update untuk tata[an korang ok.

2 comments:

  1. nice blog! follow u.. visit and follow me back ok. TQVM!

    ReplyDelete
  2. salam perkenanalan :)
    Nice blog, nice entry :)
    Best dapat follow :)
    Kalau free jemputlah singgah ke blog saya :)
    Boleh bagi comment and Advice :)

    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete